Eşti aici

Reduceri pentru polița de asigurare

Bine de știut. Până la 31 martie sunt aplicate reduceri pentru prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă, care în acest an constituie 4.056 de lei.

Trebuie de menționat că până acum, aceasta a fost deja achitată de aproape 23.000 de cetățeni. Astfel, din numărul total de plătitori, peste 15 mii de persoane au beneficiat de reduceri în proporţie de 50% din valoarea primei, un număr cu aproape 1.500 mai mare decât cel înregistrat în 2019.

Este vorba despre fondatorii de întreprindere individuală, deţinătorii de patentă, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Moldova.

De asemenea, alte circa 7.200 de persoane, proprietari de teren agricol, au plătit prima cu reduceri de 75%, iar peste 300 de cetăţeni au achitat prima de asigurare fie cu reduceri de 60%, fie valoarea integrală a primei.

Menționăm că prin lege, fiecare cetățean al Moldovei trebuie să fie asigurat și să dețină polița de asigurare medicală obligatorie. Lipsa acesteia este considerată o infracțiune administrativă.