Eşti aici

Reforma salarizării - vor beneficia cadrele didactice

Principalii beneficiari ai reformei salarizării anunțată recent de către guvernare, sunt angajații din domeniul educației. Afirmația a fost făcută de ministrul Finanțelor, Octavian Armașu la emisiunea „Tema Zilei” de la Canal2, transmite IPN.
La cadrele didactice, în medie, creșterea va fi de circa 25%, dar ea variază de la 20% la unii, până la 80% la alții, a declarat ministrul. Asistenții educatorilor vor avea cele mai mari majorări. „În prezent, asistentul educatorului are un salariu, în medie, de 1700 de lei. Ministrul spune că statul vrea să le asigure o medie pentru anul viitor de circa 3200 de lei, ceea ce ar reprezenta o creștere de 83%.
Potrivit lui Armașu, cadrele didactice constituie cea mai mare parte a beneficiarilor reformei. „Din 200.000 de bugetari, 50.000 sunt cadrele didactice și personalul auxiliar”, a menționat ministrul Finanțelor.
Reforma salarizării a fost propusă de PD. Liderul PD, Vladimir Plahotniuc, anunța că noua lege va permite o creștere a salariului de la 20 % până la 90 la sută pentru undele categorii de bugetari.
ÎPentru salarizarea acestora, în 2018 au fost alocat aproape un miliard de lei.