Eşti aici

Relațiile comerciale mai bune cu Turcia

Vom avea o colaborarea comercial-economică mult mai eficientă cu Turcia, iar aceasta va începe să facă investiții mult mai mari în țara noastră. Și aste după ce Ministrul de Externe a semnat un protocol de cooperare cu Guvernul Turciei în acest sens.


Natalia Gherman a declarat azi la o conferinţă de presă susţinută în comun cu omologul său turc aflat în vizită la noi că Turcia este un partener politic și economic important pentru Moldova, iar grație semnării acestui acord de cooperare țara noastră va consolida relațiile multidimensionale care vor servi intereselor strategice ale ambelor state.


Iar ministrul de Externe al Turciei, Mevlu Cavusoglu, a menționat că țara sa va continua să susțină. Mai mult, acesta a declarat că acordul de liber schimb care a fost semnat anul trecut între Moldova și Turcia, figurează printre primele chestiuni pe ordinea de zi a Parlamentului turc, iar deputații de la Ankara urmează să îl ratifice pentru a intensifica  relațiile bilaterale economice dintre ambelor țări.