Eşti aici

Reținut pentru pregătirea unui omor

Tentativă de asasinare în Chișinău! Un tânăr de numai 20 de ani a fost reținut de către oamenii legii, el fiind suspectat că ar fi vrut să omoare un om de afaceri din Cehia. Individul ar fi intrat în vizorul polițiștilor încă de luna trecută, când a început să-și elaboreze planurile de asasinare.
Schema operațiunii a finalizat-o abia zilele trecute, când și-a ales locul în care intenționa să omoare victima, și-a cumpărat uneltele necesare pentru comiterea infracțiunii și și-a pregătit chiar și traseul prin care să fugă.
„Cum stau lucrurile? Îl sun: „Noi am întârziat”, dar noi suntem demult acolo, pe loc, înțelegi? „Noi întârziem. Așteaptă-ne acolo”. El vine, îi dau un cuțit aici și eu cred că o să moară pe loc. Dar trebuie unul mai lung, să-l ajungă ca lumea. Mâine o să cumpărăm un cuțit”.
Pe cinci februarie, spre seară, individul își aștepta deja victima într-un scuar din centrul capitalei, unde fixase o întâlnire. Înarmat și mascat improvizat, suspectul a fost reținut în flagrant, în timp ce se îndrepta spre omul de afaceri.
Dacă va fi găsit vinovat, tânurul urmează să se maturizeze în următorii zece ani fiind în spatele gratiilor.