Eşti aici

Riscă să fie suspendat din nou

Deja e tradiție! Președintele Republicii Moldova riscă să fie suspendat din funcție temporar încă o data! Și asta pentru că Igor Dodon a anunțat că nu va semna, în nici un caz, Legea cu privire la celebrarea Zilei Europei în republică pe data de 9 mai.
Aici trebuie să vă amintim că joi, în Parlament, s-a adoptat în a doua lectură Legea privind sărbătorirea Zilei Europei pe 9 mai.
Potrivit lui Dodon, acest lucru se face în mod intenționat în perioada premergătoare alegerilor parlamentare. În nici un caz nu voi semna această lege", a declarat șeful statului.
"Pentru mine, ca şi pentru milioane de compatrioți ai mei, ai căror părinți, bunici și străbunici au trecut prin război, care trăiesc datorită eroismului ostaşilor victorioși, 9 mai va rămîne pentru totdeauna Ziua Victoriei", a subliniat Igor Dodon. 
Așadar, ca această lege adoptată de către Parlament să intre în vigoare, e nevoie de semnătura șefului statului. Și pentru că acesta deja a anunțat că refuză să semneze, asta ar însemna că urmează să fie suspendat pentru a cincea oară din funcție, temporar, iar semnătura va fi pusă de către președintele interimar, Andrian Candu.
Trebuie de mai spus că prin legea votată ieri de către deputați, în nici un caz nu se anulează sărbătorea Zilei Victoriei de 9 mai.