Eşti aici

România preia oficial președinția Consiliului UE

Astăzi, la București, se lansează oficial președinția de șase luni a României la Consiliul Uniunii Europene. Juncker, Tusk și Tajani, liderii principalelor instituții din cadrul Uniunii Europene, sunt prezenți în capitala României pentru a discuta cu prim-ministrul Viorică Dăncilă, urmând ca, mâine, să poarte un dialog și cu președintele României, Klaus Iohannis.
Momentul preluării vine într-un moment de imagine nu tocmai potrivit pentru PSD, partidul aflat la guvernare în țara vecină. Marți, Comisia Europeană a confirmat informația că a fost dată în judecată la Curtea europeană de justiție de liderul acestui partid,  căruia i se încriminează un dosar al constituirii unui grup infracțional și a unor spălări de bani.
Președinția de șase luni a României va fi marcată de Brexit, ieșirea Marii Britanii din UE pe 29 martie și de alegerile din mai pentru Parlamentul European. România va gestiona și punerea în aplicare a acordului greco-macedonean privind numele oficial al fostei republici iugoslave.