Eşti aici

România pune la punct detaliile vizitei Papei Francisc

România, țara vecină, se află în toiul pregătirilor pentru vizita Papei Francisc de la Roma, prima a unui suveran pontif în această țară după mai bine de 20 de ani. Atât preoții romano-catolici, cât și cei greco-catolici s-au strâns deja la București, pentru a pregăti modul în care va decurge vizita lui Papa Francisc, așteptat să vină la sfârșitul lunii mai.
Agenda suveranului pontif va fi una încărcată. Acesta și-a propus să ajungă în toate provinciile istorice ale României și le va da întâlnire pelerinilor în patru locuri: la București, la Iași, la sanctuarul Marian de la Șumuleu Ciuc și pe Câmpia Libertății de la Blaj.
La Iași, acesta va fi întâmpinat de comunitatea catolică a Iaşiului și Moldovei, va intra în catedrala nouă, acolo unde va sta de vorbă cu mai mulți bolnavi.
Cei care vor să asiste la evenimentele unde va fi prezent Papa Francisc se pot înscrie online sau la parohiile de care aparţin, pâna la sfârşitul acestei luni.
„Sa mergem împreună” este motto-ul vizitei Papei Francisc în România, a doua pe care un suveran pontif o face în ţara vecină, după Ioan Paul al II-lea, în 1999.