Eşti aici

România recunoaște Guvernul Maia Sandu

După câteva zile de șovăieli, în care oficiali de la București au avut opinii contrare cu privire la situația politică de la Chișinău, România vine cu o nouă poziție și, într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, recunoaște Guvernul Maia Sandu și Parlamentul în frunte cu Zinaida Greceanîi.
În declarația diplomației de la București se spune că având în vedere evoluțiile recente de pe scena politică a Republicii Moldova, inclusiv formarea unei noi coaliții guvernamentale și a unui nou guvern de către Parlamentul de la Chișinău, democratic ales la scrutinul din 24 februarie 2019, România, ca partener strategic al Moldovei, consideră că, într-un stat democratic, voința cetățenilor, exprimată prin vot și reflectată în configurația politică a Parlamentului, este singura care asigură un proces politic legitim, bazat pe dialog.
Potrivit aceluiași comunicat, România va continua să sprijine țara noastră întru realizarea condiționalităților asumate în Acordul de Asociere cu UE.
Autoritățile române au reiterat apelul la calm și reținere, menționând necesitatea respectării principiilor statului de drept și a asigurării unei tranziții pașnice a guvernării.