Eşti aici

Rusia: Cel mai mare bilanț al deceselor, în 24 de ore

Rusia a anunţat pentru astăzi un nou record al numărului de decese cauzate de noul coronavirus într-o singură zi, cu 150 de victime, însă epidemia de COVID-19 a rămas stabilă în această ţară prin prisma noilor cazuri de infectare. În total, 3.250 de persoane au murit de la debutul pandemiei în Rusia, potrivit statisticilor oficiale, cu 8.894 de noi contagieri în ultimele 24 de ore, iar numărul total al cazurilor confirmate a ajuns la acum la peste 327.000.

Situaţia din cea mai mare ţară din lume ca suprafaţă variază de la o regiune la alta, capitala rusă, Moscova, fiind considerată centrul epidemiei. Daghestan, o republică săracă din Caucaz, traversează „o catastrofă sanitară”, care a obligat autorităţile centrale să intervină.

Situaţia pare totuşi să se stabilizeze, noile infectări coborând de mai multe zile sub pragul de 9.000 de cazuri, iar Rusia a înregistrat pentru prima dată o scădere a numărului de bolnavi. În total, numărul persoanelor considerate vindecate a urcat la aproape 100.000, ceea ce constituie în jur de 30% din numărul total al celor infectați.