Eşti aici

Ruslan Flocea, noul director al CNA

Ruslan Flocea a fost votat astăzi de către 72 de deputați în funcția de director al Centrului Național Anticorupție pentru un mandat de cinci ani. Acesta a și depus jurământul la tribuna centrală a Parlamentului.
 (Ruslan Flocea, noul director al CNA)
„Jur să respect cu strictețe Constituția și legile Republicii Moldova, să îndeplinesc conștiincios obligațiile care-mi revin, să apăr ordinea de drept, drepturile și libertățile omului, interesele generale ale societății și ale cetățenilor de a trăi și de a se dezvolta într-un mediu liber de corupție”.
Noul director al CNA a promis că va pune în prim-plan legea și că va depune tot efortul întru prevenirea acțiunilor de corupție.
(Ruslan Flocea, noul director al CNA)
„O să depun tot ce depinde de mine ca rezultatul instituției pe care mi-ați permis să o conduc să fie în strictă conformitate cu legislația”.
Cât despre concluziile cu privire la furtul miliardului, Flocea a declarat că  deși a făcut parte din comisia care a analizat acest subiect, nu a condus grupul de lucru și nu se poate expune asupra problemei.
De menționat că directorul CNA este numit în funcţie de Parlament, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.