Eşti aici

Sandu și Năstase, fără șanse în duelul cu Dodon, crede Ghimpu

Liderul Partidului Acțiuni și Solidaritate, Maia Sandu și președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase nu au nicio șansă în lupta cu șeful statului Igor Dodon, la alegerile prezidențiale din toamnă. O declarație în acest sens a fost făcută de către președintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul nostru de televiziune, unde a mai adăugat că un rol important în rezultatul final al scrutinului îl vor avea Partidul Democrat și Renato Usatîi.  

„Dacă luăm datele la ziua de azi, Maia Sandu și Năstase, iată apare problema cu PD-ul. Electoratul PD-ului cu cine o să voteze? El poate vota numai în cazul în care conducerea partidului face întâlniri, le explică la oameni, vorbește și demonstrează. Dar și conducerea partidului de ce ar face acest lucru, când PD-ul în gura ei, chiar dacă nu este Plahotniuc, e hoț, e bandit și așa mai departe.”

Totodată, Mihai Ghimpu a menționat și că în afara electoratului socialist și democrat, mai există multă lume supărată pe Maia Sandu și Andrei Năstase.

„Nu vă iartă multă lume, inclusiv și eu, pentru că ați făcut alianță cu socialiștii și ați cedat puterea partidului pro-rus, succesor acelora care ne-au umilit 200 de ani, au luat limba, istoria, cultura, părinții, buneii, tot ce am avut mai scump în acești ani de zile.”

În aceste condiții, Mihai Ghimpu speră că până în toamnă se va găsi o persoană, care nu a făcut alianță cu Igor Dodon, și care va reuși să câștige alegerile prezidențiale, post care, potrivit fostului lider al PL, are un adevărat rol doar dacă este susținut de Parlament și de Guvern. În rest, fără putere, un președinte poate doar să înmâneze distincții și să se mândrească cu reședința prezidențială de la Condrița, a mai adăugat liberalul.