Eşti aici

Șapte candidați pentru postul de procuror general

Luptă mare pentru una dintre cele mai criticate funcții în ultima vreme din cadrul autorității justiției din Moldova. Nu mai puțin de șapte persoane s-au înscris în concursul pentru șefia Procuraturii Generale.
Este vorba de Maxim Gropa, procuror la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Anatolie Istrate, avocat și ex-procuror, Vsevolod Ivanov, procuror la Procuratura Chișinău, Roman Eremciuc, adjunct al Procurorului-șef Chișinău, Igor Popa, procuror, ex-adjunct al Procurorului General, Ruslan Popov, procuror-șef al Secției analiză a Procuraturii Generale și Eduard Bulat, adjunct al Procurorului General.
Consiliul Suprem al Procurorilor a anunțat concurs pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general după ce funcția a rămas vacantă ca urmare a demisiei lui Eduard Harunjen, ulterior Parlamentul numindu-l pe Dumitru Robu la funcția de procuror general interimar.
Amintim că reforma în cadrul Procuraturii Generale este una dintre principalele obiective propuse de noua putere de la Chișinău.