Eşti aici

Se poartă negocieri, dar încă nu sunt rezultate

Blocul politic ACUM, format din PAS și PPDA au avut astăzi două runde de negocieri cu PSRM pentru creare unei majorități parlamentare.
Dimineață, cei din Blocul ACUM le-au spus socialiștilor că rămîn pe poziții și cer susținerea PSRM pentru a forma un guvern minoritar. Cu alte cuvinte, PAS și PPDA vor să formeze un Guvern doar din membrii partidelor lor, fără ca vreun minister să fie condus de PSRM, socialiștii fiind îndemnați doar să sprijine prin vot acest lucru.
Maia Sandu președintele PAS Andrei Năstase președintele PPDA 06.31 – 07.26
Aici negocierile s-au întrerupt, liderii au mers pe la partidele lor pentru a se consulta. Au revenit peste cîteva ore, iar a doua rundă de negocieri a durat puțin.
Zinaida Greceanîi președintele PSRM 00.29 – 01.03
Așadar, PSRM insistă ca să-i revină șefia Parlamentului.
Zinaida Greceanîi președintele PSRM 01.04 – 01.45
Cît timp de mai gîndesc cei din Blocul ACUM, PSRM urmează să decidă ce fac mai departe. Or, aceștia au propunere de alianță și din partea PD.
Zinaida Greceanîi președintele PSRM 01.56 – 02.37
Iar între timp, Blocul ACUM a anunțat într-un scurt comunicat de presă că este dispus să voteze în funcția de președinte al Parlamentului candidatul PSRM doar după adoptarea pachetului de legi antioligarhice. Speaker-ul ACUM la prima etapă este garanția adoptării acestui pachet de legi, se zice în comunicat.
Așadar, ce va fi, încă nu se știe, dar cert este că anume în această săptămînă trebuie să se decidă – alianța sau alegeri parlamentare anticipate.