Eşti aici

Ședința Parlamentului, reluată în această săptămână

Ședința Parlamentului, începută la data de 21 martie, ar putea continua în această săptămână, scrie deschide.md, care face referire la o declarație a decanului de vârstă al Legislativului, președintele ședinței de constituire Eduard Smirnov.
Potrivit sursei citate, deputatul a declarat că deocamdată doar deputații din ACUM au solicitat reluarea ședinței plenare. Totuși, socialistul spune că intenționează să facă acest lucru peste câteva zile, timp în care „poate vor mai avea loc careva întrevederi, încercări de a crea o coaliție”, a conchis Smirnov.
Precizăm că declarația acestuia vine după ce săptămâna trecută, Andrei Năstase l-a amenințat pe socialist, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, că dacă nu va relua ședința, Blocul ACUM va trebui să-l reclame penal.
SNCVideo: (Andrei Năstase, președintele PPDA)
„Acum, dacă ne gândim foarte bine, și oamenii de-acasă ar trebui să înțeleagă ce ar justifica o asemenea amânare, o amânare care a fost decisă de un om care, doar pentru faptul că are o vârstă mai înaintată decât ceilalți deputați, a avut acest privilegiu să conducă, să prezideze o ședință de constituire a Parlamentului. Acel om ar putea lesne să-și ia concediu, că poate nu și l-a luat până acum. Ceea ce riscă Smirnov, pentru că vom face acest lucru, dacă nu va da curs sesizărilor noastre de-a relua ședința de Constituire a Parlamentului, va trebui să-l reclamăm penal”.
Tot atunci, drept replică, Ion Ceban a spus că declarațiile lui Andrei Năstase sunt doar niște mesaje politice.
SNC: (Ion Ceban, deputat PSRM)
„Există proceduri. Dumneavoastră le cunoașteți, cu certitudine. Și domnul Năstase, ca jurist, tot trebuie să le cunoască. Sunt sigur de asta. Restul sunt mesaje cu caracter politic.”
Precizăm că prima ședință a Parlamentului, care a fost convocată pe 21 martie și prezidată de Eduard Smirnov a fost întreruptă de acesta pentru o perioadă nedeterminată din motiv că nu era formată o majoritate parlamentară.