Eşti aici

Sfârșit de săptămână cu vreme instabilă

După câteva zile în care am trecut de la arșița toridă la ploi abundente și vijelii, sfârșitul de săptămână vine cu o altă rundă de vreme instabilă. Asta anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, în weekend prim-plan-ul va reveni ploilor de scurtă durată însoțite de tunete, fulgere, furtuni și chiar grindină. Vântul va sufla moderat, cu intensificări înainte și în timpul căderii precipitațiilor. În aceste condiții, și temperatura aerului se va răcori. 
Astfel, potrivit sinopticienilor, sâmbătă, în raioanele din Nord, maxima va fi de +26 de grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra temperaturi de +27 de grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va urca până la +28 de grade.
Noaptea, minimele vor oscila între +12 și +20 de grade Celsius.
Conform sinopticienilor, duminică, deși maximele vor urca, din nou, până în jurul valorii de +33 de grade, precipitațiile, chiar dacă vor fi de scurtă durată, vor cădea pe întreg teritoriul țării. Totuși, conform ultimei actualizări a Serviciului Meteorologic, mercurul din termometre va coborî iarăși simțitor în debutul săptămânii viitoare, când este preconizat și un nou val de ploi.