Eşti aici

Și în iunie pensiile vor fi distribuite la domiciliu

Alocațiile de stat și pensiile vor fi distribuite la domiciliu și în luna iunie de către angajații Poștei Moldovei, așa cum s-a întâmplat pentru luna aprilie și, după cum au promis autoritățile, pentru luna mai.

Ieri, Parlamentul a decis ca în luna iunie, Poșta Moldovei, prin intermediul subdiviziunilor sale, pentru beneficiarii de pensii și alocații sociale de stat, să asigure distribuirea la domiciliu, cu însoțirea unui angajat al structurilor Ministerului Afacerilor Interne, a pensiilor, a alocațiilor sociale de stat și a prestațiilor sociale pentru beneficiarii de pensii pentru limită de vârstă, dar și a alocațiilor de stat pentru persoanele vârstnice.

De asemenea, Poșta Moldovei trebuie să asigure beneficiarilor, indiferent de viza de reședință sau domiciliu, achitarea, prin intermediul oficiilor poștale, a plăților sociale, asigurând un regim fluidizat de acces al persoanelor și cu respectarea distanței sociale.

Măsura face parte dintr-un set de norme privind starea de urgență în sănătate publică, instituită pe 16 mai, pentru o perioadă de o lună.