Eşti aici

Și opoziția vine cu măsuri împotriva Covid-19

Nu doar conducerea țării să gândește la binele Moldovei. Astfel, în lupta contra combaterii pandemiei COVID-19 și opoziția de la Chișinău a propus mai multe măsuri în acest sens.

Așadar, deputații din fracțiunea Partidului Platforma DA au venit cu un demers către Guvern prin care solicită mai multe măsuri pentru a asigura aprovizionarea populației cu echipamente de protecție așa ca măști, mănuși, botoșei sau halate.

De asemenea, cei din PPDA au solicitat să fie extinse comenzile de stat pentru achiziții de echipament de protecție, să fie majorată finanțarea conform estimării necesarului de echipament efectuat de Ministerul Sănătății și să se renunțe la TVA și alte taxe vamale la importul materiei prime pentru confecționarea echipamentului de protecție medicală.

La rândul lor, cei din grupul parlamentar „Pro Moldova” au elaborat și înregistrat în Parlament un proiect de lege anti-criză cu măsuri economice și sociale atât pentru cetățeni, cât și pentru sectorul economic. Astfel, aceștia cer, printre altele, plafonarea pentru anul curent a salariului demnitarilor publici, cu excepția aleșilor locali, până la suma de 6.975 de lei, majorarea cu 100% a salariilor angajaților medicali, pe perioada stării de urgență și scutirea agenților economici de la plata contribuțiilor de asigurări sociale aferente veniturilor de salarii ale angajaților.