Eşti aici

Și Patriarhul Kirill a felicitat-o pe Maia Sandu

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Kirill a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu, cu ocazia victoriei în turul II al alegerilor prezidențiale, care a avut loc pe 15 noiembrie.

„Îmi exprim speranța în continuarea interacțiunii constructive dintre autorități și Biserica Ortodoxă din Moldova. Sunt convins că această cooperare poate aduce o contribuție semnificativă la crearea unei societăți puternice din punct de vedere spiritual și sănătoase din punct de vedere moral, la stabilirea păcii și armoniei între oameni”, a comunicat Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii.

Maia Sandu, a câștigat alegerile prezidențiale din Moldova, ea având un avans de peste 15 puncte, obținând 57,7%, față de contracandidatul său, Igor Dodon. Astfel, Maia Sandu devine prima femeie președinte din istoria Moldovei.
Candidatul independent Igor Dodon, susţinut de Partidul Socialiştilor din Moldova, a fost votat de 690.139 dintre alegători, respectiv 42,2%.
Maia Sandu a fost aleasă de 943.5000 de cetățeni, devenind astfel primul președinte al țării votat de un număr atât de mare de alegători și, totodată, prima femeie președinte în cei aproape 30 de ani de la independență.