Eşti aici

Și țările din Europa centrală impun restricții dure

Țările din Europa centrală nu sunt scutite de al doilea val epidemic, care împinge și autoritățile să înăsprească măsurile restrictive pentru a opri răspândirea virusului.

În Slovenia, este acum interzisă părăsirea casei sau a orașului de reședință principală. Restaurantele, saloanele de înfrumusețare și afacerile neesențiale au fost închise de sâmbătă, iar multe școli favorizează munca la distanță. Evenimentele publice și religioase sunt suspendate, iar adunările sunt limitate la șase persoane.

În Cehia, noi măsuri de restricție au intrat astăzi în vigoare. Cehii nu vor putea să-și părăsească locuințele între orele 21:00 și 5:00, decât pentru a merge la serviciu sau din motive de sănătate. Magazinele nu mai au permisiunea de a deschide duminica, iar în timpul săptămânii trebuie să închidă la ora 18:00.

În Slovacia, autoritățile accelerează verificarea populației. 140.000 de persoane au fost testate în weekend în regiunile cele mai afectate de epidemie. Premierul face apel la întreaga populație să fie testată.

În cele din urmă, situația epidemică se deteriorează și în Ungaria, care a înregistrat un nou record de decese: 63 în 24 de ore, în principal persoanele în vârstă sau persoanele cu boli cronice. Ungaria a înregistrat în total 1.535 de decese și 63.000 de infecții cu coronavirus.