Eşti aici

Sîrbu din nou față în față cu Grigorciuc

Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu s-a prezentat pentru prima oară la ședințele de judecată ale activistului Pavel Grigorciuc. Imaginile cu Sîrbu au fost publicate de un alt activist, pe Facebook.
Adus și păzit în sala de judecată de trei polițiști, Pavel Grigorciuc a cerut recuzarea judecătorilor ce au admis demersul procurorilor, care au cerut ca Eduard Rudenco, apăratorul său, să figureze în dosar în calitate de martor, dar și pentru că i se încalcă drepturile.
Totuși, din cauza că avocatul activistului nu s-a prezentat la ședință, aceasta a fost amânată pentru o dată ulterioară. Imediat dupa pronunțarea magistraților, Grigorciuc a fost scos cu forța din sala de judecată, moment în care acesta a spus că este torturat la comanda deputatului.
Amintim că Pavel Grigorciuc a fost arestat la sfârșitul lunii martie și de atunci se află în izolator. El este acuzat că l-a lovit peste față pe Sîrbu, după prima ședință a Parlamentului, lucru confirmat de activist, dar se jusitifică, spunînd că a fost provocat de Sîrbu.