Eşti aici

Socialiștii au refuzat, din nou, invitația „ACUM”

Deputații din partea Partidului Socialiștilor au refuzat să se prezinte la cea de-a treia rundă de negocieri cu deputații blocului „ACUM”, a scris pe Facebook Mihai Popșoi, vicepreședinte al PAS, care a afirmat că, deși au acceptat inițial invitația, deputații PSRM așa și nu s-au mai prezentat la o conferință de presă în limba rusă, organizată de o platformă de știri. Întrebat despre acest lucru, Andrei Năstase, președintele Platformei DA, a declarat că nu știe foarte multe despre această întâlnire, însă, spune el, socialiștii au pus capăt acestor negocieri.
SNCVideo: 45:07-45:55 (Andrei Năstase, președintele PPDA)
„În lipsa mea, colegii mei au dat curs unei invitații lansate de către un portal din Republica Moldova, cu privire la o conferință la care trebuiau să participe deputații de la diferite fracțiuni. Platforma DA și PAS au dat curs acestei invitații. Și eu, și domnul Slusari trebuia să participăm la o conferință publică, în care trebuiau să participe și alți deputați, inclusiv cei de la socialiști, doar că, ieri, în timp ce aveam ședința grupului parlamentar, am fost anunțați de către organizatori că socialiștii au refuzat să vină și ei încetează, adică pun capăt acestui proiect”.
Potrivit informațiilor, cei din partea Blocului la ACUM urmau să discute cu deputații PSRM despre posibilitățile de deblocare a activității Parlamentului, care a avut o singură ședință până acum – cea de constituire. Cele două formațiuni au avut câteva tentative eșuate de a ajunge la o înțelegere, după ce subiectele mai multor proiecte de lege și cel al partajării funcțiilor în stat a fost mărul discordiei între cele două părți.