Eşti aici

Socialiștii, un nou protest în fața la CEC

Membrii și simpatizanții Partidului Socialiștilor au organizat o nouă acțiune de protest la sediul Comisiei Electorale Centrale, de această dată fiind nemulțumiți de încercările altor concurenți de a-i scoate din cursa electorală.
Cele câteva sute de protestatii, care au blocat strada Vasile Alecsandrii, au scandat mai multe lozinci, printre care, „Nu coruperii alegătorilor”, „Pentru alegeri corecte” sau „CEC nu e circ”.
La rândul său, președintele partidului, Zinaida Greceanîi le-a dat asigurări celor prezenți la manifestație că PSRM nu va ceda în fața presiunilor și a provocărilor.
SNC: 1.04-1.21 (Zinaida Greceanîi, președintele PSRM)
„Stimați priteni, vă mulțumesc că noi suntem astăzi împreună. Este ca o ultimă bătălie. Va fi Moldova sau nu va fi. Noi despre acest lucru nu odată am vorbit. Vă mulțumesc pentru susținere. Noi nu vom ceda victoria. Această victorie este a întreg poporului Moldovei.”
Totodată, alături de colegii săi, Greceanîi a mers la CEC, unde a depus în șir de contestații, drept răspuns la sancțiunea primită de PSRM din partea Comisie ca urmare a contestației depusă vinerea trecută de PL, prin care liberalii cereau exluderea socialiștilor din cursă. Principalul motiv invocat de PL era că Igor Dodon ar fi primit bani din străinătate și s-ar fi folosit de imaginea personalităților din Rusia ca să facă PR socialiștilor, asta deși anterior a spus că nu se va implica în campania electorală a PSRM-ului.