Eşti aici

Streleț promite UE că vinovații vor plăti

Premierul Valeriu Streleț promite oficialilor UE că vinovații de delapidările din sistemul bancar al țării vor fi pedepsiți. În cadrul primei sale vizite întreprinse la Bruxelles în calitate de prim-ministru, șeful Executivului de la Chișinău a avut o întrevedere cu Donald Tusk, președintele Consiliului European.

Premierul Streleț i-a promis lui Tusk că AIE III va continua reformele din domeniile vitale: reforma sistemului judiciar, combaterea corupției, redresarea sistemului financiar-bancar, investigarea fraudelor financiare și cel mai important sancționarea celor care se fac vinovați de aceste infracțiuni.

Cei doi au vorbit și despre perspectivele de a semna un Acord cu Fondul Monetar Internațional, dar serviciul de presă al Guvernului nu precizează dacă s-a convenit ceva concret sau nu. Donald Tusk i-a dat asigurări lui Streleț că UE va susține și-n continuare țara noastră în implementarea reformelor.

Și tot la Bruxelles, premierul s-a întîlnit cu vicepreședintele Comisiei europene pentru Uniunea Energetică. Aici Streleț a semnat Memorandumul privind participarea țării noastre în Grupul de lucru de nivel înalt pentru interconectarea conductelor de gaz în Europa Centrală și de Sud-Est, ceea ce va spori accesul Moldovei la rețelele regionale de aprovizionare cu gaze naturale.