Eşti aici

SUA: 20 de milioane de americani ar fi fost infectați

Cel puțin 20 de milioane de persoane din Statele Unite ale Americii ar fi fost deja infectate cu COVID-19, potrivit Centrului de Prevenire și Control al Bolilor din această țară, adică de zece ori mai mult decât cifra indicată de autorități.

În jur de 36.000 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultima zi, ridicând numărul total al contaminărilor pe teritoriul american la circa 2,5 milioane. Această tendinţă este în creştere semnificativă de mai multe zile. Aproape jumătate din cele 50 de state americane au cunoscut o creştere a numărului de cazuri în ultimele două săptămâni, iar unele dintre acestea, ca Texas şi Florida, afişează recorduri cotidiene în numărul de cazuri înregistrate.

Aseară, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că Europa nu ar trebui să fie prea încrezută, deoarece un nou vârf al contaminării ar putea aduce din nou sistemele sanitare în colaps.

„30 de țări au înregistrat o creștere a numărului de cazuri noi acumulate în ultimele două săptămâni. În 11 dintre aceste țări, accelerarea transmisiei a dus la o creștere foarte importantă care, dacă nu este controlată, va împinge sistemele de asistență medicală la limita capacităților”.

În ceea ce privește tratamentul, un studiu promițător a convins Agenția Europeană a Medicamentului să recomande Remdesivir antiviral ca tratament pentru pacienții cu COVID-19 în Uniunea Europeană. Dezvoltat inițial împotriva virusului Ebola, acesta ar oferi rezultate bune în anumite cazuri ale bolii.