Eşti aici

Sudul Europei, amenințat de schimbări climatice

Alarma privind schimbările climatice este declanșată în sudul Europei. Primul studiu amplu în legătură cu percepția publică asupra încălzirii dezvăluie o mare îngrijorare în țări Portugalia, Spania și Grecia și o doză mai mare de scepticism și indiferență în Statele Unite.
În Europa, sondajul arată diferențe de percepție în rândul popoarelor din sudul continentului, unde există un grad mult mai mare de neliniște ca urmare a efectelor încălzirii globale decât în cazul celor din nord. În Spania, Portugalia, Grecia, Cipru, Malta, Franța și Italia peste 80% dintre respondenți consideră că schimbările climatice reprezintă o amenințare pentru umanitate, țări în care, cel puțin în ultimele șase luni, s-au înregistrat fenomene meteorologice extreme.
Impactul poluării este foarte ridicat pentru oameni, iar costurile vor fi mai mari decât investițiile pentru reducerea efectelor poluării, avertizează experții, care afirmă că primii care vor resimți aceste schimbări sunt locuitorii din zonele urbane.
În 2017, China a investit peste 100 milioane de euro în energiile regenerabile, în timp Europa și Statele Unite, cumulat, au alocat în jur de 70 milioane de euro acestui domeniu.