Eşti aici

Timpul de așteptare pentru examenul auto, redus

Veste bună pentru viitorii șoferi. Agenția Servicii Publice a anunțat simplificarea procesului de programare la examenul practic auto și despre scurtarea timpului de așteptare de la 2,5 luni la 45 de zile. Informația a fost prezentată de șefa Agenția Servicii Publice, Tatiana Cunețcaia, la o ședință prezidată de prim-ministrul, Ion Chicu.

De asemenea, printr-un comunicat emis de Guvern, s-a anunțat că au fost identificate și alte posibilități de a îmbunătăți calitatea serviciilor și a simplifica accesul, printre acestea fiind și creșterea numărului de examinatori și achiziționarea mai multor mașini.

Amintim că, la începutul anului, Ion Chicu a dispus ca un grup de lucru la nivel de Guvern să examineze problema instruirii necalitative a pretendenților la permis de conducere, după ce un grup de elevi nemulțumiți de comportamentul, în special, al examinatorilor i s-au adresat direct premierul.

Potrivit datelor ASP, aproximativ 39% dintre candidați susțin examenul practic din prima tentativă, restul având nevoie una sau mai multe încercări suplimentare.