Eşti aici

Tiraspolul își construiește propriile arme

În ciuda faptului că nu este recunoscută drept stat de către nimeni, iar oficial s-ar înregistra progrese în reglementarea conflictului, regiunea transnistreană a țării noastre a ajuns să își construiască propriile arme. Și asta în contextul în care țările membre NATO au solicitat în această vară Rusiei să-și retragă trupele militare din stânga Nistrului.
Mai exact, este vorba de câteva lansatore BM 21- Grad, cu rachete de 122 de mm care au fost instalate pe camioane KAMAZ. Noile mașini au în dotare patru blocuri cu 12 rachete, lucru ce permite lansarea a 48 de proiectele instantaneu pe o distanță de maxim 20 de km. Despre asta anunță presa de la Moscova citată de deschide.md.
Precizăm că noua mașină militară este prezentată ca și tehnică produsă exclusiv de industria militară transnistreană. Totuși, este greu de crezut că acest sistem de lansare de rachete ar fi fost dezvoltat de către regimul separatist de la Tiraspol, odată ce Rusia dispune deja de acest utilaj. Iar în lume există circa 30 de astfel de unități militare.
Chișinăul încă nu a comentat aceste informații.