Eşti aici

Traian Băsescu a pierdut definitiv

Traian Băsescu a pierdut definitiv lupta. Curtea Supremă de Justiție a respins aseară, 7 noiembrie, recursul înaintat de avocații fostului președinte al României, care se judeca cu președintele Moldovei, Igor Dodon, pentru că acesta i-a retras cetățenia moldovenească.
CSJ a menținut astfel decizia Curții de Apel Chișinău din luna mai, prin care a fost lăsat în vigoare decretul de anulare a cetățeniei.
Totuși trebuie de spus că în seara zilei de ieri, la ora 18:29, CSJ luase decizia de a amâna pentru data de 14 noiembrie pronunțarea verdictului în acest dosar și a anunțat despre asta în mod public. Ulterior însă, peste câteva ore, la 21:12, a publicat decizia de respingere a recursului și astfel lupta dusă de Băsescu contra lui Dodon pentru a-și redobîndi cetățenia Republicii Moldova a fost pierdută definitiv.
Amintim că Traian Băsescu a primit cetățenia Republicii Moldova în 2016, decretul fiind semnat de către președintele de atunci Nicolae Timofti. Iar în 2017 Igor Dodon, cum a ajuns președinte, i-a retras-o.
Traian Băsescu l-a dat în judecată pe Igor Dodon, însă atât prima instanță, cât şi Curtea de apel, dar deja și CSJ au respins cererea fostului președinte roman, cee ace înseamnă că Băsescu, chiar dacă ar fi vrut, nu mai poate candida la alegerile parlamentare de la noi din luna februarie.
Președintele PUN, Anatol Șalaru, a calificat decizia CSJ drept o comandă politică venită de la președintele PD, Vladimir Plahotniuc și șeful statului, Igor Dodon. Cei doi încă nu au reacționat la aceste învinuiri.
Iar avocații lui Băsescu nu exclud că se vor plînge la CEDO.