Eşti aici

Transportatorii cer, autoritățile refuză

Sute de transportatori auto au cerut astăzi, prin intermediul mai multor proteste întreprinse pe întreg teritoriul țării, majorarea tarifelor. Deși acțiunile șoferilor au perturbat circa 600 de curse din și spre Chișinău, autoritățile au rămas pe poziție, menționând că o eventuală creștere a prețului este inadmisibilă. Astfel, Piața Marii Adunări Naționale a fost astăzi invadată de cîteva sute de microbuze.

Mai mult, Maia Sandu le-a sugerat transportatorilor să ceară majorarea tarifelor abia după ce vor îndeplini câteva condiții, anunțate anterior de Ministerul Economiei.

Menționăm că transportatorii cer ca actualul tarif de 48 de bani per km să fie majorat până la 92 de bani. Or, Asociației Patronală a Operatorilor de Transport Auto din Moldova, ultima modificare a acestei taxe a avut loc acum șase ani, iar din această cauză, acum suportă pierderi enorme.

Un lucru înțeles de experții economici, care declară că această solicitare este una justificată, dar care ar trebui efectuată pe etape, pentru a nu afecta cetățenii.