Eşti aici

Transportatorii de pasageri, amenință cu noi proteste

După un șir de negocieri eșuate purtate cu fosta guvernare, transportatorii de pasageri cer noului Executiv de la Chișinău să mărească tarifele. În caz contrat, anunță aceștia, călătorii s-ar putea trezi, din nou, în situația de a nu a mai avea cu ce se deplasa.

Potrivit președintelui Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, transportatorii au avut zilele trecute întrevederi cu reprezentanți ai Ministerului Economiei, inclusiv cu ministrul Anatol Usatîi, dar autoritățile întârzie să oficializeze compromisul la care s-a ajuns.

Mai precis, conform APOTA, cele două părți ar fi identificat mai multe măsuri care ar permite micșorarea costurilor operatorilor de transport, prin excluderea controalelor abuzive, transparentizarea MEI și ANTA sau a luptei cu transportul ilicit. Drept rezultat a fost întocmit un Memorandum de înțelegere, în urma cărora operatorii de transport ar fi gata să reducă cerința cu privire la majorarea tarifului de la 92 la maxim 76 de bani per km. De menționat că Memorandumul încă nu este semnat.

În acest sens, dacă lucrurile nu se vor mișca și vor fi trași pe sfoară, cum s-a întâmplat și în cazul negocierilor purtate cu fostul ministru al Economiei, Vadim Brînzan, transportatorii spun că ar putea anunța o grevă pentru sfârșitul săptămânii curente sau începutul săptămânii viitoare.