Eşti aici

Trump insistă pe construcția zidului la granița de sud

Donald Trump, președintele de la Casa Albă, își dorește cu orice preț ca proiectul său de construcție a unui zid de-a lungul frontierei cu Mexicul, un proiect cu care s-a lansat în campania prezidențială din 2016, să fie înfăptuit. Într-o alocuţiune solemnă la Biroul Oval, preşedintele Statelor Unite a avertizat pe tema imigranţilor ilegali care fac să curgă ”sânge american” și care provoacă o criză umanitară.
Un sondaj de opinie efectuat anterior arăta că 49% dintre respondenții americani consideră imigrația ca o problemă, iar o bună parte din ei văd construirea acestui zid ca pe o soluție.
De această dată, liderul de la Casa Albă nu a mai anunţat un recurs la un „Act de Urgență Națională”, care i-ar fi permis să ocolească Congresul şi să se sprijine pe armată pentru a construi edificiul. În nenumărate rânduri, Trump a criticat Congresul, organul legislativ de la Washington, pentru legile sale slabe în raport cu imigrația.
Democrații, adversarii Republicanilor, din ale cărui rânduri face parte și Trump, se opun finanţării acestui zid, pe care-l consideră ”imoral”, costisitor şi ineficient.