Eşti aici

UE oferă Moldovei peste 17 milioane de euro

Veste bună pentru Moldova! Comisia Europeană va oferi peste 12 milioane de euro țării noastre pentru a sprijini dezvoltarea economică și îmbunătățirea condițiilor de activitate a mediului de afaceri.
Executivul a aprobat, astăzi, inițierea negocierilor asupra Acordului de finanţare dintre cele două părți cu privire la consolidarea potențialului de creștere al Moldovei printr-un mediu economic transparent, eficient și competitiv.
Menționăm că, banii vor fi utilizați pentru măsuri care vizează aplicarea echitabilă a legislaţiei comerciale, gestionarea eficientă a investiţiilor publice, consolidarea protecţiei drepturilor investitorilor și promovarea reformelor în supravegherea sectorului financiar.
Tot astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat și inițierea negocierilor, respectiv semnarea unui alt Acord dintre Moldova și Comisia Europeană, care prevede alocarea a cinci milioane de euro pentru responsabilizarea cetăţenilor moldoveni. Domeniile care vor beneficia de suport sunt, societate civilă, buna guvernare, apă și sanitație, gestionarea deșeurilor și eficiență energetică.