Eşti aici

Un deputat al PD, infectat cu COVID-19

Deputatul Eugeniu Nichiforciuc, vicepreședinte al fracțiunii Partidului Democrat, a fost confirmat cu virusul COVID-19. Anunțul a fost făcut la ședința Parlamentului de către președintele de onoare al formațiunii.

„În pauză, m-a sunat colegul nostru, domnul Eugeniu Nichiforciuc, care m-a anunțat că a dat testul la coronavirus. Rezultatele au venit acum, iar ele sunt pozitive. Din păcate, sper că n-a contactat cu nimeni. El a fost ieri la ședința fracțiunii. Parcă era în mască și-n toate cele, dar... S-a păstrat distanța. Sper că niciunul dintre colegii noștri nu a prins nevoia asta de coronavirus”.

Deputatul ar fi participat la ședința de ieri a formațiunii. Mai mult, spune Diacov, au fost invitați și unii membri ai cabinetului de miniștri.

„Noi am invitat și miniștrii la ședința fracțiunii. Am avut cinci membri ai Guvernului. Noi suntem gata să venim sâmbătă, prima fracțiune să fim, opoziția – după noi și cei care sunt la guvernare – săptămâna viitoare. Noi am contactat cu opoziția, pentru că ei veneau să ne întrebe când votăm demisia Guvernului. Domnul Reniță, în general, a fost foarte des”.

Zinaida Greceanîi a cerut Secretariatului Parlamentului să demareze procedurile de testare a tuturor deputaților, care, spune ea, vor achita din buzunarul propriu. Cel mai probabil, testările vor fi făcute sâmbătă, la Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

„Dimineață, pe nemâncate, pentru că medicii cunosc procedura. Pe nemâncate, fără igiena cavității bucale și fără fumat de dimineață. Eu vorbesc foarte serios și sincer”.

Acesta este primul caz pozitiv printre deputații din actualul Parlament. Acum mai bine de o lună, un angajat din personalul tehnic al Legislativului fusese confirmat pozitiv. Persoana a fost izolată, iar contacții ei au fost testați. Printre membrii cabinetului de miniștri, singurul infectat este Pavel Voicu, ministrul de interne, care a anunțat că deja s-a tratat și că este bine.