Eşti aici

Un nou atac armat soldat cu moți și răniți în SUA

Cel puţin 12 persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, au murit în urma unui atac armat comis joi în barul Borderline Bar and Grill din oraşul Thousands Oaks, aflat în statul american California. Alte cel puțin 12 persoane au fost rănite după ce atacatorul a deschis focul asupra celor aflaţi în local.
Principalul suspect, care a aruncat mai multe grenade fumigene în bar, înainte de a începe să tragă în oameni, a fost găsit mort în interiorul localului. Cel puțin 200 de persoane, printre care, potrivit presei americane, și supraviețuitori ai unui alt atac terorist, produs în Las Vegas anul trecut și soldat cu 59 de morți, s-ar fi aflat la un concert de muzică „country”.  Ringul de dans era plin de adolescenți și tineri din zonă. Atacatorul, după ce l-a împușcat pe agentul de pază la intrare, ar fi tras haotic în jur de 30 de gloanțe în direcția participanților.
Poliția nu cunoaște deocamdată motivele care l-au determinat pe bărbat să recurgă la un asemenea gest.
La sfârșitul lunii trecute, un bărbat a intrat în sinagoga Tree of Life din Pittsburgh și a început să tragă la nimereală, omorând 11 persoane și rănind șase persoane, în cel mai mortal atac asupra evreilor din istoria SUA.