Eşti aici

Un nou candidat la funcția de edil al Capitalei

Activistul Victor Chironda și echipa sa au anunțat că vor candida la Primăria Chișinău pe platforma Mișcării „Forța Nouă”, însă cu statut de neafiliați politic. Potrivit candidatului, timpul rămas în campanie nu mai este suficient pentru a colecta semnături, iar mișcarea politică le-ar fi propus platforma fără a cere loc pentru membrii săi în lista candidaților la CMC. Potrivit activistului, care s-a lansat în campanie în Scuarul Cehov, „Chișinăul trebuie să fie prima opțiune de urbanizare în Moldova, nu Padova sau Madrid”.
Chironda spune că nu-i este frică de Ion Ceban și Andrei Năstase, principalii favoriți la fotoliul de edil al capitalei, spunând că șansele sunt egale.
Până în prezent, 3 candidați au fost înregistrați oficial - Ion Ceban de la PSRM, Andrei Donică de la Mișcarea Profesioniștilor Speranța Nadejda și Teodor Cârnaț din partea Partidul Voința Poporului. Valeriu Munteanu, Dorin Chirtoacă, Andrei Năstase și Ruslan Codreanu și-au anunțat și ei intențiile de a candida pentru funcția de primar general al capitalei. Mișcarea „Forța Nouă”, sub „steagul” căreia candidează Chironda, a fost fondată în 1998 și e condusă de fostul ministru al Apărării Valeriu Pleșca. Ultima dată, partidul a concurat în alegeri în 2011, în cadrul unui bloc electoral numit  „Forța a treia”. Blocul format din trei partide a luat 0,38%.