Eşti aici

Un nou Cod Galben, de această de vânt puternic

Deși am scăpat de avertizările sinopticienilor cu privire la schimbarea bruscă a vremii, astăzi a intrat în vigoare un nou Cod Galben, de această dată de vânt puternic. Asta anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, în această noapte, precum și în prima parte a zilei de mâine, pe întreg teritoriul țării,  se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 18 m/s.

În aceste condiții, salvatorii îndeamnă cetățenii să nu calce cabluri căzute la pământ, să se ferească de arbori bătrâni şi construcţii avariate, iar în situaţii de risc să apeleze de urgenţă Serviciul 112.

Ce ține însă de temperatura aerului, aceasta nu va suferi nici o schimbare. Astfel, vineri, în raioanele din Nord vor fi +7 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra maxime de +8 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va urca până la +9 grade.

Noaptea, minimele vor oscila între -3 și +2 grade Celsius.

Menționăm că conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, de sâmbătă, odată cu venirea unui nou val de precipitații sub formă de ploaie, valoarea termică resimțită va coborî cu câteva grade.