Eşti aici

Veste importantă pentru moldovenii cu pașaport român

Autoritatea Electorală Permanentă vine în sprijinul celor care dețin pașaportul român și se află în afara granițelor și care vor să voteze la alegerile prezidențiale din noiembrie, 2019, din România. Autoritățile române au anunțat lansarea site-ului votstrainatate.ro, în care sunt explicate noile prevederi legale care facilitează exercitarea dreptului de vot de către românii din afara granițelor.
Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetățeanul român cu drept de vot care se va afla în străinătate în ziua votării, indiferent de motiv, va putea solicita organizarea unei secții de votare în localitatea și statul în care vrea să voteze.
La ultimele alegeri, europarlamentarele din mai, 2019, aproape 38 de mii de persoane din țara noastră care dețin cetățenie română au participat la vot.
Alegerile prezidențiale din România vor avea loc pe 24 noiembrie, în toamna anului acesta. Marii favoriți sunt Klaus Iohannis, actualul președinte, și Dan Barna, candidatul alianței USRPLUS, cei doi fiind urmați, la o distanță considerabilă, cel puțin în sondaje, de Viorica Dancilă, prim-ministrul actual al României.