Eşti aici

Vin zile grele pentru Julian Assange

Julian Assange, fondatorul Wikileaks, acuzat de agresiuni sexuale pe care le-ar fi comis în Suedia, nu a fost un oaspete tocmai binevenit pentru ambasada Ecuadorului din Anglia, unde australianul a stat ascuns mai bine de șapte ani.
Un clip video publicat de cotidianul spaniol El Pais arată modul obraznic în care acesta se comporta în sediul clădirii în care era adăpostit, deranjând activitatea angajaților de acolo și fiind calmat doar de ambasador.
Între timp, președintele Ecuadorului, Lenin Moreno, a venit cu noi acuzații în adresa lui Assange, pe care l-ar fi acuzat de crearea unui centru de spionaj în Ambasada țării sale de la Londra. Acesta ar putea fi extrădat și în America, unde este acuzat că ar fi spart parole pentru a avea acces la mai multe documente clasificate.
Julian Assange se afla în Ambasada Ecuadorului din 2012 după ce a cerut azil politic. Săptămâna trecută, președintele Lenin Moreno a anunțat despre retragerea acestui azil, sub pretextul că australianul ar fi încălcat legea internațională.