Eşti aici

Vinurile moldovenești, prezente la expoziția "ProWein"

 

27 de producători moldoveni de vinuri şi divinuri au participat  în premieră în perioada 15-17 martie curent la una dintre cele mai importante expoziții de vinuri din UE, „ProWein”, care a avut loc la Dusseldorf, Germania, informează MOLDPRES.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, a menționat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că datorită suportului programului USAID CEED II, Republica Moldova a putut să organizeze în premieră prezența vinurilor moldovenești la un asemenea eveniment.

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV), Dumitru Munteanu, a adăugat că producătorii moldoveni prezenți la expoziție au stabilit contacte cu importatori din întreaga lume.

La rîndul său, Diana Lazăr, vicedirector de proiect USAID CEED II, a declarat că “prezența vinurilor moldovenești la expoziție a fost una vizibilă și a demonstrat că R. Moldova poate fi un partener comercial de încredere”.

Expoziția specializată „ProWein” a reunit anul acesta peste 5000 de expozanți din 50 de țări ale lumii. Producătorii moldoveni și-au expus băuturile la un stand comun cu o suprafață de 150 metri pătraţi, sub egida brandului vinicol de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”.

În anul 2014, Republica Moldova a exportat peste 140 de milioane de litri de vin, dintre care jumătate pe piața Uniunii Europene.