Eşti aici

Viorel Morari, în arest pentru 20 de zile

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a primit astăzi 20 de zile de arest, deși procurorii au cerut ca acesta să fie plasat în arest pentru o lună.

O decizie în acest sens a fost luată de către magistrații Judecătoriei Ciocana. De menționat că pedeapsa se aplică din 10 ianuarie, data la care Morari a fost reținut, respectiv va expira pe 30 ianuarie.

Amintim că Viorel Morari a fost reținut vinerea trecută, fiind bănuit de abuz în serviciu și fals în acte publice. Potrivit Procuraturii Generale, lui Morari i se incriminează că, în martie 2017, ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care „a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces, iar ulterior urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale. Toate aceste acţiuni ar fi fost făcute din interese personale, precum şi în interesul petentului şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza privind frauda bancară.

Viorel Morari se declară însă nevinovat, menționând că acest proces a fost inițiat pentru a ascunde alte nereguli din sistem.