Eşti aici

Vladimir Filat: „Maia Sandu vorbește în lipsă de idei”

Fostul prim-ministru, Vladimir Filat a venit cu o reacție la întrebarea adresată de către fosta sa colegă de partid, Maia Sandu, și anume „Unde sunt banii?”. Astfel, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, fostul lider al PLDM a explicat că nu are nicio datorie, sfătuind-o, totodată, pe șefa PAS să se documenteze înainte de a face o declarație de acest sens.

„Înainte de a vorbi, trebuie să te informezi. Și eu consider că dacă dumneaei ar cunoaște, dar acest lucru nu te ferește de responsabilitate, dar dacă nu cunoaște trebuie să își consulte pe cei care se cunosc în acest domeniu ar fi știut că în sentința mea de condamnare nu este stabilit prejudiciul.”

Totodată, Vladimir Filat a menționat că Maia Sandu pune în practică ideile folosite de Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor.

„Este un șablon care este folosit la toate emisiunile la care a mers ea în ultimul timp. Este regretabil, deoarece este exact ceea ce vorbea Plahotniuc și Șor, având în vedere că aceștia sunt plecați văd că mesajul a fost preluat de doamna Maia Sandu.”

Mai mult de atât, acum legat de fostul lider al Partidului Democrat, ex-premierul a afirmat că la începutul lui 2019 o persoană ce reprezenta interesele lui Vladimir Plahotniuc l-a vizitat în penitenciar și i-ar fi cerut, în schimbul unor favoruri, să facă un denunț împotriva președintelui țării Igor Dodon. Potrivit lui Filat, ceea ce s-a urmărit la acea etapă nu a fost ceva întâmplător, în schemă fiind implicat și Ilan Șor.