Eşti aici

Vladimir Plahotniuc, așteptat în țară

Căutat tot mai insistent de actuala clasă politică de la Chișinău pentru a răspunde la întrebarea, de ce trăim așa cum trăim, Vladimir Plahotniuc ar putea reveni în țară peste trei săptămâni. Cel puțin asta a declarat avocatul ex-liderului PD, care, în numele clientului său, a cerut Procuraturii Anticorupție, unde astăzi fostul deputat urma să fie audiat într-un dosar penal intentat la sfârșitul lunii septembrie, ca acțiunile procesuale să fie amânate. 

Solicitat la finalul audierilor să ofere mai multe detalii despre dosarul în care Plahotniuc are calitate de bănuit, avocatul a refuzat acest lucru.

Amintim că Procuratura Anticorupție a anunțat marți că îl citează pe Vladimir Plahotniuc, având calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari. Instituția l-a chemat pe ex-liderul PD prin intermediul Facebook-ului, motivul fiind că aceasta ar fi singura modalitate de a lua legătură cu el.

Or, Vladimir Plahotniuc a părăsit Moldova la începutul lunii iunie, când Blocul ACUM și PSRM au preluat puterea, de atunci locul aflării acestuia fiind un adevărat mister.