Eşti aici

Vladimir Voronin apreciază propunerile lui Andrei Năstase

Doar de la Andrei Năstase am auzit până astăzi, în cadrul acestei campanii electorale, o propunere foarte bună de modificare a Constituției în interesul cetățenilor. Declarația îi aparține fostului președinte al Moldovei, Vladimir Voronin și a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, la capătul unei intervenții telefonice a candidatului Platformei DA la alegerile prezidențiale.
 

„Până astăzi eu am auzit doar de la Năstase ceva propuneri legate de modificarea Constituției. Articolul 41 din Constituție care vorbește că statul e obligat să asigure fiecărui cetățean un venit nu mai mic decât minimul de existență. Iată bravo face omul. Asta am vrut să subliniez.”

Menționăm că precizarea lui Vladimir Voronin a fost făcută în contextul declarației lui Andrei Năstase, care, anterior, a spus că în textul Constituției trebuie să fie introdusă obligația statului de a asigura că nici un salariu sau pensie să nu fie mai mici decât minimul de existență, stabilit în conformitate cu legislația, care astăzi, conform datelor Biroului Național de Statistica depășește suma de 2.000 lei, iar în realitate este mult mai mare.