Eşti aici

Vrei să mergi în Ucraina? Restricțiile impuse de Kiev

Ucraina menține încă restricții de circulație destul de dure pentru cetățenii moldoveni. Astfel, cei care vor să meargă în aceste zile în țara vecină trebuie să prezinte obligatoriu o poliță de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19, cu amplasarea obligatorie în locuri determinate.

Totodată, tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii moldoveni, fără plasarea la autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată doar în baza prezentării unei dovezi a faptului că stați pe teritoriul acestei țări nu mai mult de două zile, cum ar fi, spre exemplu, biletul de călătorie cu autocarul.

Polița este emisă de o companie de asigurări înregistrată în Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina sau are un partener. Autoritățile recomandă evitarea zonelor în care s-au produs inundații în aceste zile, în regiunile Ivano-Frankovsk, Cernăuți, Lvov și Ternopol.