Eşti aici

Zimbru a obținut prima victorie din actualul sezon

Zimbru a reușit să spargă ghinionul, trecându-și în cont prima victorie din actuala stagiune a Diviziei Naționale, ca urmare a succesului reprutat în fața lui Codru, scor 3-1, în primul meci al etapei a V-a.

Pe teren propriu, „Galben-Verzii” au făcut o primă repriză slabă, una care însă le-a permis oaspeților să intre la cabine în avantaj, grație golului marcat de Dhamo în minutul 31.

Zimbru și-a revenit în partea secundă, în mare parte datorită lui Kurata, cara mai întâi a comis un penalty, transformat de Cemîrtan, iar mai apoi și-a băgat mingea în propria poartă. Cu 2-1 pe tabelă, gazdele au mai punctat încă odată, în minutul 60, prin noua lor achiziție, Ștefan Burghiu.

La finalul meciului, deși echipa sa a câștigat, Vlad Goian a declarat că jocul prestat de elevii lui lasă încă mult de dorit.

„În repriza a doua a fost bine că noi am marcat repede două goluri, apoi ne-am calmat și am început să jucăm cât de cât fotbal. Dar, din păcate, nu este jocul pe care ne dorim să-l vedem. Important este că am câștigat.”

De partea cealaltă, Serghei Chirilov a spus că echipa sa ar fi reușit să-și adjudece primul punct, dacă n-ar fi fost penalty-ul din minutul 47.

„Eu zic că este o nenorocire acest 11 metri care a adus un dezechilibru, o nesiguranță în dispozitivul nostru de joc, lucru de care a profitat Zimbru.”

După cinci etape, Zimbru are obținute patru puncte, în timp ce Codru rămâne singura echipă învinsă în toate meciurile disputate.