Președinția îi răspunde lui Greceanîi: „Alegerile anticipate sunt voința cetățenilor, care vor să scape de politicienii compromiși și corupți”

După ce președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a adresat la 1 aprilie curent, o scrisoare Secretarei Generale al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, prin care denunță că președinta Republicii Moldova încearcă să uzurpeze puterea în stat și la moment nu există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului, menționând că Maia Sandu insistă pe acest fapt contrar prevederilor constituționale. În acest sens, administrația prezidențială a venit cu o reacție.

„Consiliul Europei cunoaște foarte bine situația din Republica Moldova și la fel de bine cunoaște cine a generat și continuă să genereze derapajele democratice din țara noastră.

Alegerile anticipate, pe care formațiunea dnei Greceanîi vrea să le evite cu orice preț, sunt un element important al procesului democratic și reprezintă de fapt voința cetățenilor, care vor să scape de politicienii compromiși și corupți”, se arată într-un răspuns al Președinției.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata