Rămășițele uraganului Beryl au provocat ploi abundente în Vermont, ucigând cel puțin două persoane și traumatizând un stat care încă își revine după inundațiile catastrofale care au avut loc în urmă cu un an.
Grant Nelson, rezident în Waterbury: „Ei bine, noi nu plecăm nicăieri. Dar, știți, ceea ce aș spune este că oricine neagă schimbările climatice poate lua o doză din asta și să decidă pentru sine”.
Grant Nelson, rezident în Waterbury: „Am fost treaz cea mai mare parte a nopții trecute, încercând să reduc pagubele, iar apoi s-a dezlănțuit iadul și nu se mai puteau face prea multe. Așa că da, sunt destul de epuizat. Dar, sunt norocos pentru că am mers doar la subsol și nu am ajuns la primul etaj. Totuși, am fost evacuați, ceea ce este destul de dramatic noaptea trecută. Nu părea atât de rău. Apoi, dintr-o dată, mi s-a făcut foarte rău foarte repede, era întuneric afară și nu prea vedeam cum aș putea ieși dacă ar fi trebuit. Așa că am sunat la pompieri și au trimis echipa de salvare din Waterbury, care ne-a ghidat pe mine, pe soția mea, pe fiica mea și pe pisica noastră afară și în siguranță. La un moment dat, am încercat să traversez pe o porțiune care mi s-a părut puțin mai moale decât restul. Și am fost pus rapid pe fund și am spus, în regulă, nu vom mai face asta. Așa că am sunat la pompieri după aceea”.
În luna mai, Vermont a devenit primul stat care a adoptat o lege prin care solicită companiilor producătoare de combustibili fosili să plătească o parte din pagubele cauzate de fenomenele meteorologice extreme alimentate de schimbările climatice.
Guvernatorul republican Phil Scott a permis ca legea să devină lege fără semnătura sa, afirmând că este foarte îngrijorat de costurile și de rezultatul situației în care micul stat se va confrunta singur cu „Big Oil” în ceea ce va fi probabil o luptă juridică istovitoare. Dar a recunoscut că înțelege că trebuie să se facă ceva pentru a face față efectelor schimbărilor climatice.