Sătui de criză economică, mulți locuitori din Venezuela doresc o schimbare în perspectiva alegerilor de duminică

Sătui de o criză economică care durează de zece ani și care a redus salariile și oportunitățile în Venezuela, mulți locuitori doresc o schimbare în perspectiva alegerilor foarte așteptate de duminică. Pentru prima dată în ultimele decenii, guvernul autodescris socialist al Venezuelei se confruntă cu o provocare electorală serioasă în scrutinul prezidențial din 28 iulie.

Criza prelungită a țării a evoluat de-a lungul anilor. Penuria de alimente a dispărut de mult. Nu mai este nevoie de cărămizi de bancnote fără valoare pentru a cumpăra alimente. Cozile la benzinării durează mai puțin de 24 de ore. Guvernul președintelui Nicolas Maduro poate vorbi chiar de creștere economică.

Însă Maduro, aflat acum în al 11-lea an de mandat, este contestat de fostul diplomat Edmundo González Urrutia, în fruntea unei opoziții în revenire, precum și de un grup de alți opt candidați. Cu toate acestea, salariile și beneficiile lucrătorilor nu și-au revenit, iar deciziile de zi cu zi ale oamenilor par să implice întotdeauna matematica și un calendar.

Persoanele care câștigă un salariu minim au adesea un al doilea sau al treilea loc de muncă.

„În prezent, lucrurile stau un pic mai bine pentru că ne-am obișnuit cu ceea ce nu am fost: să fim antreprenori, să ieșim și să muncim. Înainte aveam de toate, acum ne lipsesc multe lucruri. Asta ne-a împins să ieșim și să căutăm (bani) și asta a schimbat mult lucrurile. Dar este suficient, trebuie să dăm altcuiva ocazia să vedem dacă o face bine sau rău, dar trebuie să i-o dăm. Nu sunteți singurul care are dreptul să conducă și să continue să conducă”.

„Văd o mulțime de apatie. Sunt o mulțime de oameni care spun că vor să continue (cu guvernul lui Maduro), dar sunt și oameni care simt multă apatie și spun că sunt obosiți, că vor o schimbare, dar ei bine, să așteptăm și să vedem.”

Cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale foarte așteptate, viitorul țării este tot ceea ce oamenii vorbesc în aceste zile.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata