Taxa pentru parcarea auto la Aeroportul Internațional Chișinău s-a dublat

Preţul pentru parcarea auto a Aeroportului Internaţional Chişinău s-a majorat de două ori. Pentru o oră de staţionare a automobilului va trebui să plătim 20 de lei.

Administraţia Aeroportului susţine că urmează să se scumpească şi cafeaua, apa îmbuteliată, precum şi locaţiunea spaţiilor din Aeroport.

„În contextul valului de critici în spațiul public privind prețul parcării auto din Aeroportul Internațional Chișinău vin cu argumentele și clarificările de rigoare. În ultimii 30 de ani, veniturile aeroportului erau alcătuite după cum urmează 90-92% – tarife aeroportuare, și doar 8-10% venituri non-aeroportuare – parcare, Terminal VIP, locațiune, etc. Evident că cu o astfel de pondere a veniturilor din taxe aeroportuare, scăderea acestora, pentru a crea aeroportul atractiv pentru companii low-cost devine imposibil. Amintesc că din 1 iulie 2023 taxa de modernizare a fost redusă cu 50%, din 01.01.2024, taxa de modernizare va fi exclusă total, iar pe ultima fază de promovare este Incentive Policy care va crea posibilitatea de a avea reduceri chiar și de la taxele micșorate, de încă 50 %. Creăm condiții pentru low-cost. De asta are nevoie societatea și economia națională”, a scris Constantin Vozian pe pagina de Facebook.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata