VIDEO/ Haos la granița dintre Belarus și Polonia. Mii de migranți înarmați cu topoare încearcă să treacă granița

Varșovia se declară îngrijorată de o escaladare „de natură armată” la granița sa cu Belarus, limita de est a Uniunii Europene, unde sunt înghesuiți mii de migranți, NATO denunțând o tactică „inacceptabilă” din partea Minsk-ului.

Poliția de frontieră poloneză a postat videoclipuri pe rețelele sociale în care se apar migranți, majoritatea din Orientul Mijlociu, înarmați cu topoare pentru a încerca să treacă cu forța la graniță, acoperită cu sârmă ghimpată ascuțită.

Purtătorul de cuvânt al guvernului polonez a declarat reporterilor că până la 4.000 de migranți s-au adunat în apropierea graniței.

Bruxelles l-a acuzat pe președintele belarus Alexander Lukașenko că a orchestrat sosirea acestui val de migranți și refugiați ca răspuns la sancțiunile europene decise după represiunea brutală a opoziției din Belarus, acuzații respinse de președintele Lukașenko.

Situația s-a deteriorat de la sfârșitul lunii august și a determinat Polonia să ridice un gard cu sârmă și să instituie o stare de urgență care să împiedice prezența mass-mediei în zonă, pe lângă masarea a mii de soldați.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata